zondag 22 september 2013

Rondje Polder

Eigenlijk was ik van plan om de Alternatieve Elfstedentocht te rijden. De tracks van de heen en terugweg en de route zelf stonden al op mijn GPS en ook de camping was uitgezocht.
Ik zou het af laten hangen van het weer of ik wel of niet zou gaan, maar uiteindelijk was het mijn werk die roet in het eten gooide. Door de grote drukte kon ik het mij niet veroorloven om vrij te nemen.

Maar dat was op vrijdag, en zaterdag was ik wel vrij. En het zou redelijk mooi weer worden.
Ik besloot een “rondje polder” te rijden. Om ongeveer 07.00uur begon ik te fietsen, eerst naar Harderwijk en vervolgens met de klok mee de Flevopolder rond.
                                          Harderwijk, vanuit de polder gezien.

Sommigen zullen het saai vinden, maar ik vind het daar heerlijk fietsen (met de Strada). Over het algemeen brede fietspaden, en met weinig andere fietsers. Buiten het hoogseizoen tenminste.
Je kan er heerlijk doorfietsen en ondertussen genieten van het uitzicht over het water.

Bij Almere in de buurt kwam er een meeuw naast me vliegen. Ik reed ongeveer 35km/uur maar de meeuw had er geen moeite mee. Hij keek zijn ogen uit, en ik ook :-)

Later, bij Lelystad, voer een redelijk groot jacht gelijk met mij op. Of, eerlijk gezegd, hij haalde mij langzaam in. Ik reed daar ongeveer 38km/uur. Geen idee of zij bewust een wedstrijdje aan het doen waren, maar ze wonnen wel :-)
                                          De Maxima-Centrale

Bij de Maxima-Centrale ten noorden van Lelystad ben ik heeel langzaam onder de slagboom door gerold die over de weg staat. De vorige keer ben ik uitgestapt, deze keer ben ik blijven zitten, volgende keer kan ik er in volle vaart onderdoor. Haha, maak je geen zorgen, dat durf ik toch niet.
Maar het kan (nu) wel.
                                          Even pauze tussen Lelystad en de Ketelbrug

Vanaf Kampen had ik de wind tegen en begonnen de kilometers te tellen. Toch was het niet moeilijk om tussen Elburg en Harderwijk een wielrenner met groot snelheidsverschil in te halen.
                                          Mooie racebaan fietspad

Het laatste hobbeltje van de dag was de Amersfoortseweg richting Apeldoorn. Daar mag je van 35m boven NAP klimmen naar bijna 110m boven NAP. De beloning is daarna de afdaling, met als snelste stukje de Wilslaan waar je even de 60km/uur aantikt, zonder te hoeven trappen.

Iets voor 15.00uur was ik weer thuis, na bijna 222km, 7:52uur onderweg geweest, waarvan 7:26uur gefietst.

2 opmerkingen:

  1. Jij pauzeert ook niet veel ;)

    Je maakt behoorlijk wat kilometers met de Strada. Duidelijk geen miskoop dus :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker geen miskoop, heb ik ook nooit aan getwijfeld trouwens. En wat pauze betreft, ik heb mezelf juist overtroffen dit keer, bijna een half uur stil gestaan onderweg!

    BeantwoordenVerwijderen