zondag 15 december 2013

Daaristiedan!!En ineens waren de drie weken voorbij, en kreeg ik een mailtje van SinnerBikes dat mijn kap opgestuurd kon worden. Afgelopen vrijdag werd hij geleverd, en omdat ik vrij was kon ik hem gelijk uitproberen.Nu zijn we een weekend en 240km fietsen verder, en ik kan zeggen dat de kap aan mijn verwachtingen voldoet. Na de proefrit van 50km met de kap van Marc wist ik natuurlijk ook wel wat me te wachten stond.
En nee, ik heb nog niet in het donker, in de stromende regen met de kap gefietst, maar dat komt ongetwijfeld nog. :-)

Ik heb vrijdag de LOL route van de laatste keer nog een keer (ongeveer) gereden, van Dieren over de dijk naar Arnhem en daarna aan de overkant weer terug.

Zaterdag heb ik een route gefietst waarbij ik over de HogeVeluwe kwam, zodat ik mijn Beschermerkaart van 2014 kon laten voorzien van een pasfoto. Met die kaart kan ik volgend jaar weer onbeperkt door het park fietsen, dat zijn mooiere (rustigere) routes dan om het park heen. Bij het Bezoekerscentrum bleek een kerstmarkt te zijn, waar ik (uiteraard heel langzaam) tussen de mensen door moest fietsen om bij de ingang te komen. Aan de reacties te horen waren er weer heel veel mensen die nog nooit een velomobiel van dichtbij hadden gezien. :-)

Vandaag heb ik een rondje Harderwijk – Elburg gereden, ik vind het altijd fijn rijden langs het Veluwemeer. Daarna over “De Knobbel” en via Epe weer terug naar Apeldoorn.
Tijdens het rondje van vandaag heb ik trouwens de 10.000ste fietskilometer van dit jaar gereden.
Dat is voor het eerst dat ik dat haal, tot nu toe was 6414km het hoogste aantal kilometers in een jaar.Op zich valt het fietsen me nu wel duidelijk zwaarder dan een maand of twee geleden. Reed ik toen “elke” zaterdag een rondje van 200 / 250km, vandaag was ik blij dat ik na 100km weer thuis was.

Dat wordt nog wat met de OBT, want dat is ruim 300km uit en thuis. :-)

Het rondje van vandaag:

15 opmerkingen:

 1. Mooie foto's weer! Veel plezier met de kap, staat goed (maar dat wist je al).

  Vorige week vond ik het ook zwaar fietsen (met kap, 115km), vandaag ging het een stuk makkelijker (76km, zonder kap). Heeft denk ik met de luchttemperatuur te maken, misschien ook de luchtdruk. Blijft interessant dat fietsen, omdat de omstandigheden altijd weer anders zijn :)

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marc,
   En los van de redenen die jij noemt, kan het natuurlijk ook gewoon aan mij liggen. Het is moeilijk om toe te geven, maar zelfs ik ben niet altijd even fit. :-)
   Groeten, Edwin.

   Verwijderen
 2. Mooi ding. Ik ben nog steeds benieuwd hoe zo'n ding tijdens het woon-werk-verkeer zal bevallen.
  Laatst was Marc hier en als ik dan zie hoe bezweet hij uit de Quest stapt, dan ga ik er toch maar niet aan beginnen.
  Maar ja, dan wordt er nu toch net één via Ligfiets.net aangeboden. Voor een XS. Tja.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wim,
   Het zicht rondom is ruim voldoende, ook voor woon-werk-verkeer. Je jas, muts en handschoenen hoef je niet aan te doen, dat klopt. Ideaal dus :-)
   En verkeerslichten? Gewoon hopen dat de lus in de grond werkt, want op de knop drukken kan je wel vergeten. (het is mij in ieder geval nog niet gelukt) :-)
   Groeten, Edwin.

   Verwijderen
  2. Zelfs op het lichtknopje drukken lukt als je het maar met je linkerarm door de vizieropening doet.
   veel plezier van je kap.

   Verwijderen
 3. Tegelijk aan het typen Marc...... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep :) Dit is een mooie kans Wim om zo'n kap een tijdje te proberen, en als het je niet bevalt doe je hem toch gewoon weer weg?

   Verwijderen
 4. Hallo Edwin,

  Sluit heel mooi aan op de Strada, deze kap! Dat het zwaarder fietst in deze tijd ervaren we allemaal, dikwijls andere banden, lagere temperaturen enz.
  Maar wat maakt het uit, we kunnen doorfietsen, dat was zonder velomobiel een stuk lastiger, en zeker op een 2-wieler in mijn situatie soms helemaal ondoenlijk.
  Leve de VM!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Adri,
   dat klopt inderdaad. Zonder VM zou ik nu op de GreenMachine hebben gefietst, (= ook leuk) maar wel minder vaak en minder ver.

   Groeten , Edwin.

   Verwijderen
 5. Ha Ed, ik hoop dat ie je ook goed bevalt met slecht weer. Je weet dat ik er wegens claustrofobieachtige klachten niet lang van genoten heb. Ik vond hem ook erg snel beslaan, en heet in die bak dat het wordt!

  Maar, nu al 10 k op de teller is mooi!

  OBT weet ik nog niet of ik mee ga. Ik merk ook, nel als eerdere winters, dat het zwaarder rijd als het kouder wordt. De laatste paar ritten rond het vriespunt vielen tegen. Als het dan weer boven de 5 graden is merk je gelijk dat het makkelijker gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Casper,

   Tot nu toe valt het beslaan wel mee, en heet? Ik zou zeggen minder koud. :-)

   Ik hoor het wel wanneer je definitief besloten hebt of je naar Tilburg gaat. Ik heb ondertussen Liggend Arnhem een mailtje gestuurd, misschien rij ik met hun mee. Hangt af van de snelheid waarmee ze willen gaan rijden.
   Groeten Edwin.

   Verwijderen
 6. Beste Casper,

  Ik heb sinds enkele weken ook een Sinnerkap. En hoewel ik er blij mee ben, heb ik toch ook wel wat aanmerkingen:

  1. Waarom zo'n vingergat midden voor je neus? Wie heeft dat bedacht? Zit erg in het zicht als je de kap een beetje open doet. Maak eventueel twee vingergaten, een rechts en een links. Maar deze irriteert me.
  2. Vizier blijft niet altijd helemaal open staan. Moet ik nu dus toch al wat vaster zetten. Was ik al voor gewaarschuwd.
  3. Beslaan ervaar ik toch wel als een probleem, zeker tijdens de koude dagen vorige week. Ik heb RainX anti-fog gekocht, dat helpt wel wat, maar beslaan blijft een probleem.
  4. Het vizier vind ik door de 'slijping' minder helder als gewenst. De vervorming vind ik soms lastig. Mogelijk ga ik toch nog eens een vizier maken van wat dunner lexan. Heb ik toch nog liggen.
  5. Bescherming tijdens een fikse bui viel mij toch tegen, de hagel en het vocht kwam aan alle kanten naar binnen en het vizier moest open voor het zicht. Ik werd bijna net zo nat als met schuimkap. Mijn raampjes aan de zijkant helpen wel.
  6. En ik heb het inderdaad warm, rij sinds mijn kap weer met korte mouwen.

  En nou denk je misschien: Volgende week staat hij op internet. Dat dan toch weer niet. Het is toch ook wel plezierig om ermee te rijden. maar er is nog wel wat aan te verbeteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Wilco,
  ik heb mijn kap nog te kort om jouw bezwaren en opmerkingen te weerleggen, of het er volkomen mee eens te zijn.
  Ik heb bijvoorbeeld nog geen zijruitjes, maar ik snap wel dat er veel mensen zijn die ze willen. Het is natuurlijk wel zo dat je vizier dan sneller gaat beslaan.
  Voorlopig rij ik nog met mijn minivizier + kap. Als ik tijdens een regenbui het vizier van de kap moet openzetten om er onderdoor te kunnen kijken, heb ik icm het minivizier veel minder last van binnenkomende regen. Denk ik tenminste, ik heb nog geen regenbui gehad :-) Maar de opening is simpelweg minder groot.
  Maar goed, ik ga de kap gewoon gebruiken, en over een paar weken kan ik er meer gefundeerd iets over zeggen.
  Bedankt voor je reactie,
  Groeten, Edwin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Edwin, de zijruitjes gebruik ik alleen indien nodig. Zelf heb ik een mini mini vizier gemaakt met hetzelfde doel. Natuurlijk zijn er ook een heel aantal positieve kanten aan de kap. Het geeft zeker comfort. Ik wens je er veel plezier mee! Groeten, Wilco.

   Verwijderen