zondag 2 maart 2014

Strada 2.0

Het aantal gereden kilometers met de Strada in februari, is bedroevend laag. Welgeteld 298km. Maar, het was voor een goed doel :-)
Op 8 februari heb ik de Strada naar Dronten gebracht, waar ze hem in twee weken vakkundig gerepareerd hebben. En dat niet alleen, maar ik heb de ene koplamp gelijk laten vervangen door twee koplampen, ik heb de 11-28 cassette laten vervangen door een 11-34, en ik heb de inmiddels veelbesproken bagagebakken er in laten zetten. En inderdaad, je hoeft de bakken niet te raken bij het uitklikken.

Het weekend erna heb ik op zaterdag (toen het zo hard waaide) met de Greenmachine wat spullen naar Warnsveld gebracht, en op zondag een rondje over de HogeVeluwe gereden.
En dan krijg je toch een ander soort foto's.  :-)

Vorig weekend kon ik de Strada al weer ophalen. Toen ik in Dronten aankwam, was hij nog niet helemaal klaar, maar dat vond ik niet erg. Nu had ik tijd om even in de “DF”te gaan zitten, en om te kletsen met andere bezoekers.

De afgelopen week heb ik weer geen meter gefietst. Een behoorlijk zware verkoudheid en een dagje koorts weerhielden me er niet van om naar het werk te gaan, maar ik had geen energie over om extra kilometers te fietsen. Dat moest dus zaterdag 1 maart maar weer.
Omdat ik nog een stuk sticker zou ophalen in Dronten besloot ik daar langs te rijden en dan door naar de Ketelbrug, en vervolgens via Lelystad en Almere weer naar huis. Maar dat is niet gelukt. Ik voelde me slap, ik was niet vooruit te branden, en ben daarom vanaf Lelystad over de Knardijk via Harderwijk naar huis gereden. 


Het laatste stuk reed ik net als altijd weer over de Amersfoortseweg.
Net voorbij de Echoput wilde er met veel kabaal en getoeter een brommer inhalen. Nou prima, ik reed 35 (vals plat naar beneden) en hij wel een stukje harder. Hij maakte alleen de “fout” om verder te rijden over de Wilslaan. Op de Wilslaan kan je met een velomobiel zonder problemen 60km /u rijden, op het fietspad. (als je harder wilt kan je beter op de weg gaan rijden)
Hoewel de brommer in eerste instantie uit het zicht verdwenen was, had ik hem nog voor de Apenheul weer ingehaald.
Dus nu was ik degene die toeterde, en ik zag dat hij in zijn spiegel keek, en nog eens keek, en aan zijn gas draaide, maar hij kon niet harder :-) Haha, ik had graag zijn gezicht willen zien!

En vandaag was het weer LOL-dag. En die begon met een lekke band. Ik was net de straat uit toen ik erachter kwam, dus eerst terug naar huis, en gelijk de beide voorbanden vervangen. Ik reed sinds een week met “oude” Supreme's, om te kijken of dat lichter zou rijden dan de M+ waar ik de rest van de tijd mee heb gereden. Nou, nee dus. Gisteren kreeg ik de Strada nauwelijks boven de 30, maar dacht dat dat aan mijn slechte conditie lag. Maar vandaag na de bandenwissel reed hij weer als vanouds :-) En ik ben echt niet vandaag in één keer wel fit.
Na een Whatsapp-je naar Zutphen met de mededeling dat ik later zou komen, reed ik vanuit mijn achtertuin in 47 minuten naar het Volkshuis in Zutphen. Voor mij is dat redelijk snel.

De tocht ging dit keer via HoogBuurlo naar Hoenderloo, waar we koffie hebben gedronken. Vervolgens reden we via Loenen naar het kanaal, waar de groep uit elkaar ging.
Het rondje van zaterdag was 155km, die van vandaag 84km, samen al weer bijna net zoveel als in heel februari.


2 opmerkingen:

  1. "gelukkig " lekke band bij vertrek en niet onderweg

    kalm aan blijven rijden, en dan komt alles wel weer oke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat klopt.
    Ik ben jullie trouwens net misgelopen zaterdag. Ik was om half tien bij Velomobiel.nl, en was dus net weer vertrokken toen jullie daar aankwamen.

    BeantwoordenVerwijderen