zondag 18 januari 2015

Ligfietsrondje over de Veluwe

Het was gisteren mooi weer, dus ik heb weer eens een rondje met de GreenMachine gereden.
'S Nachts had het gevroren en toen ik van huis ging was het net boven nul, dus in bochten moest ik heel kalm aan doen in verband met gladheid. Er was op de meeste plaatsen trouwens wel netjes gestrooid.


De route liep langs het kanaal tot Eerbeek, toen langs de brandtoren op het Rozendaalse Veld, over de Hoge Veluwe, en daarna via Hoog Buurlo en Hoog Soeren weer naar Apeldoorn.
Een heerlijk rustig rondje, van ongeveer 69 kilometer.13 opmerkingen:

 1. Voor een groot deel fiets ik deze route ook regelmatig. Is echt mijn favoriet, je voelt je dan soms zo klein en nietig.
  Diie houten brug in het begin herken ik zo één, twee, drie echter niet. Kun je daar bijv. met google maps een linkje van sturen? Ik ben wel benieuwd waar die brug precies is, of is die echt gloednieuw en ligt die er nog maar net?
  Wel vochtig trouwens op de Hoge Veluwe ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die houten brug is in NP de Hoge Veluwe. Als je door het park van Schaarsbergen naar Hoenderloo fietst kom je er vanzelf overheen. Maar ik denk niet dat hij al op Google Maps staat, daar is hij te nieuw voor.

   Verwijderen
 2. Ik heb 19 jaar in Dieren gewoond, ben er alweer bijna 30 jaar weg. Jouw tekst staat vol met dingen uit mijn jeugd. Die plek waar de brandtoren staat, zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt Belle, die omgeving is prachtig, het verveelt nooit. Jij bent er nu 30 jaar weg, ik fiets er nu 30 jaar in het rond. :-) Eerst met de racefiets, later met de mountainbike en nu met de ligfiets.

   Verwijderen
 3. Hoi Edwin,

  Dit lijkt mij voor een groot deel prachtig om dit jaar ook eens te fietsen. Kan ik de track via RideWithGPS downloaden? Zag hem daar nog niet op staan...

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marc,

   Het zijn grotendeels wegen en paden die we met LOL ook al eens gereden hebben, behalve het mooiste stuk, over De Hoge Veluwe. Als je daar ook heen wilt, hou dan rekening met toegangsgeld en in de zomer een wachtrij bij de kassa...

   http://ridewithgps.com/routes/6820744

   Verwijderen
  2. Dankjewel dat je je achtertuin met me wilt delen! Ik heb er nu al zin in :-) Fijne site trouwens, dat RideWithGPS.

   Verwijderen
 4. Ja, die dag met dat mooie weer heb ik ook gezien maar dan vanachter de ramen van mijn werkplek.
  Mijn Greenmachine staat wel grijpklaar voor als er nog eens zo'n dag aanbreekt.
  Mooie beelden trouwens. De Veluwe is prachtig, ook in de winter.

  groet
  Greenmachinist

  BeantwoordenVerwijderen
 5. P.S dat klapslot heb ik ter hoogte van de drinkbus geplaatst, links het slot en rechts de drinkbus.. Het zal wel niet veel uitmaken maar het zwaartepunt ligt dan een fractie lager.

  nogmaals groet
  Greenmachinist

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat slot is daar terecht gekomen toen ik op fietsvakantie ging. Toen had ik veel gewicht in de tassen, dus het gewicht van het slot voorop kwam beter uit. Normaal gesproken heb ik altijd twee bidons bij me, alleen gisteren niet omdat de afstand niet groot was en de temperatuur laag.
   Groeten, Edwin.

   Verwijderen
 6. Ziet er mooi uit, maar kan de camera evt niet iets meer naar voren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi Wilco,
   Dat zou kunnen, maar dan moet de koplamp eraf, en dat wil ik niet. (Op de Fujin had ik hem op de stang van de voorderailleur bevestigd, maar die mogelijkheid is er natuurlijk niet bij een GreenMachine.) De camera iets hoger zetten zou ook een oplossing kunnen zijn, maar dan moet de steun wel zo stevig blijven dat de boel niet kan trillen. Bovendien wil ik niet tegen de camera aankijken. Kortom, ik zoek nog naar een goede oplossing, maar ik weet niet of die in dit geval bestaat. :-)

   Verwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen