zondag 27 oktober 2013

SnoepwinkelWat mij betreft zijn er in Dronten twee snoepwinkels.
De eerste is De Ligfietsshop en de tweede is Velomobiel.nl.
Dat zijn allebei bedrijven waar ik moeiteloos langere tijd kan doorbrengen zonder me te vervelen. :-)
Uiteraard geldt dit ook voor de enige andere ligfiets zaak die ik ken; ACE in Winterswijk.

Maar nu gingen we naar Dronten. Casper, van http://questbeleving.blogspot.nl had een mailtje gestuurd naar de fietsers van  “LOL”, dat hij voor wat reparaties naar Dronten moest, en of er iemand mee wilde rijden.
Nou, dat was niet aan dovemans oren gericht.  Arjen, Nico, Marc, Lorenz, Pieter Jan en ondergetekende wilden wel mee rijden. De meesten hadden volgens mij niks dringends te doen in Dronten, alleen Marc had een wieldoekje nodig, en Arjen wilde een stukje bedrading na laten kijken.
Helaas moest Pieter Jan afzeggen wegens ziekte, en Nico draaide in Deventer om wegens speling in zijn  achteras. Met ons vijven reden we dus uiteindelijk met de wind in de rug naar Dronten, waar we om 5 voor 11 aankwamen. Ruim op tijd dus voor de afspraak om 11uur. J

De velomobiel van Casper mocht op de operatietafel, voor oa. het vervangen van ketting en cassette.
Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een racekap te proberen. Ik twijfel al een tijdje over de aanschaf van een race – of tourkap. Het was maar een korte testrit, maar voor een eerste indruk voldoende: in vond de binnenruimte nog al klein. Voor een race is dat natuurlijk goed, maar ik zoek iets voor de langere afstand en alle (dagelijkse) omstandigheden.
Ik hoop dat ik binnenkort een Sinnerkap kan proberen, kijken of die wel bevalt.


Na een poosje kwam Peter een boodschap doen, zie http://questikel.blogspot.nl/2013/10/shoppen.html
Peter is met ons meegereden tijdens ons rondje Markermeer van begin september. Eigenlijk is het ligfietswereldje maar klein als je er zo over nadenkt.

Maar aan alles komt een eind, dus uiteindelijk reden we terug, grotendeels via dezelfde route als we op de heenweg ook gereden hadden. Mathijs (uit Lochem?) reed tot Epe met ons mee.
Bij Deventer sloegen Arjen en ik af, Arjen naar Deventer en ik naar Apeldoorn.
De anderen moesten nog door naar Warnsveld, Dieren en Neede.
Voor mij was het bijna 168km, een gezellige dag naar de snoepwinkel.

9 opmerkingen:

 1. Hallo Edwin,

  Dat snoepwinkel gevoel heb ik ook altijd in een fietsenzaak waar wat van mijn gading staat. De race/toerkappen zijn inderdaad niet overbemeten qua ruimte, maar dat went vlug. Grootste nadeel vond ik dat de normale fietshelm er niet onder past zonder constant met de helm in contact met de kap te komen. Zeer irritant gevoel vond ik dat. Omdat mijn vrouw toch wilde dat ik een helm op heb onder de kap in verband met mijn redelijk hoge snelheden bergaf, is een Smart-Cap de oplossing gebleken. Deze past onder mijn deelbare VO.nl kap. Een Sinnerhood is iets ruimer binnenin, maar daat was mijn ervaring dat het vizier altijd een beetje rammelt, tijdens mijn proefritten in elk geval. Zelf proberen is natuurlijk het beste, voor de winter en met regen vind ik welke kap dan ook een onontbeerlijk comfortverhogend onderdeel van m'n woonwerkmachine.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Adri,
   zo'n deelbare kap heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen, moet ik ook nog eens naar kijken. Een helm heb ik normaal gesproken niet op, alleen een pet, tegen zon en wind. Met een Sinnerkap mag de pet af, dus is er dan geen ruimte probleem. Over dat rammelen en naar beneden zakken van het vizier heb ik vaker gelezen, ik hoop dat ze dat inmiddels hebben opgelost.
   Groeten, Edwin.

   Verwijderen
 2. Je mag natuurlijk ook gewoon mijn kap lenen, ik gebruik hem alleen voor wedstrijden
  Lorenz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi L@R3NZ,
   Dankjewel, zo'n aanbod sla ik niet af. :-) Het lijkt me niet zo leuk om dat tijdens LOL te doen, dus zou het een keer op zaterdag kunnen?
   Ik mail binnenkort wel even.
   Groeten, Edwin.

   Verwijderen
 3. Leuke beschrijving: snoepwinkel. Zo voel ik mij daar ook altijd.

  Aan de foto te zien zijn jullie dwars door Elburg gereden. Mooi stadje, maar 1x over die 'kinderkopjes' vond ik meer dan genoeg. De laatste 2x ben ik via de westzijde om Elburg heen gereden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wim,
   Zelf rij ik ook altijd om Elburg heen i.p.v. er doorheen. Maar juist daarom was het wel weer eens leuk om er nu wel doorheen te rijden.

   Groeten, Edwin.

   Verwijderen
 4. Heb je de witte racekap van Theo trouwens ook nog gezien? Hij heeft er een motorvizier opzitten. Vind ik wel slim, want die dingen hebben zich al heel lang bewezen. Grote voordeel volgens Theo: geen vertekening. Dat dunne Lexan vond hij echt waardeloos. De Sinner-kap heeft volgens mij wel iets dikkere Lexan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wim,
   ik heb diverse kappen zien staan, en inderdaad ook een witte. Ik heb alleen geen idee of dat de kap is die jij bedoelt. Ik heb me nog niet verdiept in de verschillende soorten vizieren, ik zal me binnenkort is goed inlezen. :-)
   Groeten, Edwin.

   Verwijderen
  2. Het is een kap met gaten aan de zijkant zoals de Sinner-kap, maar het vizier is veel kleiner. Dat is echt opvallend aan die kap. Of vm.nl deze kappen ook in de verkoop gaan doen, weet ik eigenlijk niet.

   Verwijderen