maandag 29 december 2014

OBT 2014

Zondagmorgen om 08.00uur verzamelde de vaste LOL-groep, aangevuld met Wim R en Peter Ovaal zich in Dieren, bij mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl
Vandaar uit zouden we naar Nijmegen rijden voor de Oliebollentocht2014.
Iedereen was mooi op tijd aanwezig, en dus reden we (na koffie en een heerlijke appelflap) ongeveer om 08.30uur weg.
De bedoeling was dat we om 10.00uur in Nijmegen zouden aankomen, maar dat hebben we niet gehaald, het werd bijna 3 kwartier later.

De fietspaden waren niet overal even goed berijdbaar. Het wisselde nog al. Het ene stuk was compleet schoon, één bocht later was het bijna onberijdbaar en nog een bocht later weer compleet schoon.

Op één van de slechte stukken is het Nico gelukt om een complete koprol te maken met zijn Quest, zonder erge schade op te lopen. De spiegels zijn afgebroken en Nico heeft een pijnlijke schouder, maar het had veel ernstiger kunnen aflopen.
Ook Paul stond een keer overdwars op de dijk, en Lorentz is tijdens de OBT zelf om gegaan. Ook bij zijn Quest zag ik zo op het eerste gezicht geen schade.

Bij mij ging het onderweg wel goed, hoewel ook ik één keer bovenop een dijk alleen door tegensturen en een beetje geluk (net op tijd weer grip) kon voorkomen dat ik de dijk af reed.

De tocht door de Ooypolder was mooi. Ook hier zaten uiteraard wat slechtere stukken tussen maar dat leverde nauwelijks problemen op. De route vinden was af en toe wat lastiger, want de groep werd in het begin al uit elkaar getrokken bij verkeerslichten, en de voorste rijders wachtten niet op de rest. Uiteindelijk komt zoiets natuurlijk altijd weer goed, en in Kekerdom was het al weer tijd voor koffie en gebak.
De eigenaar van het café telde een stuk of 70 velomobielen “voor zijn deur”.


Vervolgens ging de route met een omweg weer terug naar Nijmegen. We mochten eerst nog even een berg “beklimmen”, en weer afdalen natuurlijk, en verzamelen bij het Casino voor de groepsfoto. 


Daarna gingen we naar het startpunt om te genieten van warme chocolademelk en een oliebol.

De terugweg reden we langs de doorgaande wegen, door Elst en Arnhem, en niet zoals 's ochtends over de fietssnelweg en de aansluitende dijken. Dat zou in het donker onverantwoord zijn geweest. De fietspaden langs de grote wegen waren ook niet overal schoon, maar het reed in ieder geval een stuk gemakkelijker dan over de dijken.
In Dieren ging de groep uit elkaar, ik hoefde alleen nog maar via Loenen naar Apeldoorn te rijden.
De totale afstand was voor mij ongeveer 175kilometer.


Hier zijn nog wat bewegende beelden. Aangezien mijn camerasteun onderweg losliet, heb ik alleen beelden van de heenweg, en van een klein stukje OBT.
Wie alleen de beelden van de OBT wil zien, kan de eerste 7 minuten overslaan...:-)


12 opmerkingen:

 1. Mooi verslag, Edwin. Die fotosessie heb ik zelf gemist; op die plek hebben we gewacht maar er was (nog) niemand, terwijl ik niet helemaal vooraan heb gereden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen wij bij de Waalkade waren voor de groepsfoto, was maar een gedeelte van de rijders aanwezig. Een gedeelte was al weg, en toen wij weggingen moest een ander gedeelte nog op de plek aankomen. Maar het was KOUD tijdens het wachten, dus ik vond het niet erg dat we door reden. Maar op mijn foto staat dus maar een (klein) gedeelte van het totale aantal deelnemers.

   Verwijderen
 2. Oei een koprol wil je al helemaal niet meemaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat klopt. Het is onvoorstelbaar dat er zo weinig schade is aan de Quest van Nico, ik ben blij dat het zo goed is afgelopen.

   Verwijderen
 3. Leuk filmpje. Geeft echt een goed beeld van de heenreis en het eerste stuk van de OBT.

  Op een gegeven moment dacht ik wel, wat is hij nou aan het doen met die arm naast zijn fiets..... Tja, toen was dus de camera los geraakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was dus echt blij dat de camera ook met een touwtje vastzat. De auto die ons net inhaalde zou er anders beslist overheen gereden zijn.

   Verwijderen
 4. Wat een contrast! Een stralend blauwe lucht (wellicht wel fris), terwijl wij onder een dicht wolkendek en door de sneeuwvlokken over dichtgesneeuwde fietspaden ploegden. De omstandigheden waren nogal verschillend dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn pas op zondag vertrokken. Zaterdag was het bij ons ook bewolkt.

   Verwijderen
  2. Ja Jan, voor ons was de afstand zo kort dat we op één dag heen en weer konden rijden. En op zondag was het inderdaad (op de kou na) schitterend weer.

   Verwijderen
 5. Edwin,

  Leuk, Je bent de eerste met een video, Aan de mijne wordt nog gewerkt.

  groet,
  Paul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Paul,
   bij mij ging de verwerking onverwacht snel, maar ik had dan ook maandag wél vrij :-)

   Verwijderen
 6. Hoi Edwin,

  Mooi verslag, de filmbeelden maken het geheel mooi af! De gladheid word inderdaad goed in beeld gebracht......

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen