zondag 8 september 2013

RMM13

                                                          Rondje Markermeer

Gisteren was het dan zover, om 5 uur het bed uit voor het “Rondje Markermeer” met LOL.
Ik was al voor de wekker wakker en ruim op tijd bij het afgesproken punt in Apeldoorn.

Toen iedereen er was werd er nog even bijgepraat en vervolgens vertrokken we met 7 Questen en 1 Strada richting Harderwijk. Onderweg in het bos kwamen we de eerste hindernis van de dag tegen, een omgevallen boom. Met vereende krachten moesten de velomobielen er overheen getild worden...

Op de Knardijk stond Peter op ons te wachten, zodat we nu met ons negenen verder reden naar Lelystad, waar we een korte stop hielden, om daarna over de dijk naar Enkhuizen te fietsen.
Het grootste gedeelte van de dijk heb ik rond de 40 gereden, heerlijk om even “gas” te kunnen geven.
In Enkhuizen hebben we koffie met gebak besteld, en de rekening werd betaald door Pieter Jan en Marc. Bedankt!

Daarna reden we over de dijk naar Hoorn waar we dwars door het centrum en via smalle straatjes uiteindelijk weer bij de dijk uitkwamen, en vervolgens reden we weer verder naar het zuiden.

De diverse dorpen zijn we op onnavolgbare wijze doorgefietst. Eén maal door mij (door mijn te langzaam reagerende GPS) de verkeerde kant op gestuurd, en verder hebben we door de kermis in Volendam, en de markt in Monnickendam van de route af moeten wijken.

Via Durgerdam kwamen we terecht bij Steigereiland, waar we hebben gezeten om een broodje en cola naar binnen te werken.
Om ongeveer 16.00uur reden we Amsterdam weer uit.
In Almere aangekomen zagen we dat ook daar de weg afgesloten was in verband met het “Alliantie Almere Haven Festival”. Uiteindelijk zagen we geen andere mogelijkheid dan er gewoon (stapvoets) tussen de honderden bezoekers door te rijden.

Nadat Marc bij het Hulkensteinse Bos zijn tweede lekke band van de dag had vervangen namen we bij Nijkerk afscheid van Peter en reden we door naar Putten, waar we een kop koffie aangeboden kregen door een kennis van Pieter Jan.
Toen weer door, via Garderen en Nieuw Milligen, inmiddels met de schuimkap op want het regende steeds harder, naar Apeldoorn. Daar namen Arjen, Pieter Jan en ik afscheid van de groep die nog door moest naar Dieren, Zutphen, Borculo en Neede. Arjen en Pieter Jan reden door naar Deventer, en ik was thuis, na 257km.

Het was een lange dag, mede door de vele stops. Maar ook door die vele stops heb ik geen last van mijn voeten gehad.

Het was absoluut voor herhaling vatbaar, sterker nog, waarom niet vaker dan één keer per jaar?

3 opmerkingen:

  1. Ik heb bij deze blog zes foto's geplaatst, waarvan er in sommige browsers maar 2 of 3 worden weergegeven. Voorlopig heb ik daar nog geen oplossing voor gevonden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk rondje! ik ra misschien volgende week gedeelte er van rijden.... ga samen met wat bananen rondje Ijsselmeer rijden als het weer mee werkt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oké, dat is inderdaad leuk. En wat het weer betreft, af en toe een bui is geen ramp, als het maar niet zo hard waait... Ik hoop voor je dat het goed weer is volgende week.

    BeantwoordenVerwijderen