zondag 6 oktober 2013

Met LOL naar Terlet

Het was de eerste zondag van de maand, dus:
Het was weer tijd voor een toertocht met ligfietsclub LOL (Lekker Ongebonden Liggen).

Om 09.15uur verzamelden we ons in Zutphen, dronken een kop koffie, en om 09.45uur ongeveer reden we weg. Dat wil zeggen, als Marc niet was weggegleden over zo'n verzinkbare paal. Ook als zo'n ding in de grond zit, blijft er een gemeen randje boven het wegdek uitsteken.

Maar goed, toen het stuur van zijn mooie M5 weer recht stond, gingen we alsnog op weg naar Terlet. Via Brummen en Loenen kwamen we bij de Loenermark. Daar is het altijd mooi fietsen.
Bij zweefvliegveld Terlet hebben we heerlijk in de zon gezeten, en koffie met heerlijk appelgebak (“het duurt nog even want het appelgebak zit in de oven”) naar binnen gewerkt.


Met enige tegenzin gingen we daar weer weg, om onze weg te vervolgen via Schaarsbergen, Deelen en Hoenderloo naar Oosterhuizen. Daar bij het kanaal kwamen we een Duitse vrouw tegen in een Velayo. Die hadden we allemaal wel gezien bij Cycle Vision, maar nog nooit in het wild. (de Velayo :-) )


Na een leuk gesprek waarbij de vrouw tien minuten lang het hemd van het lijf werd gevraagd, mocht ze weer verder rijden naar Dronten, wat haar einddoel voor vandaag is.

De LOL-groep splitste zich daarna ook, richting Deventer ging rechtuit, en richting Zutphen rechtsaf. Volgens mij kwam iedereen evengoed nog door Klarenbeek, maar dat terzijde. :-)

Ik ben nog even meegereden naar Klarenbeek, om van daar uit terug naar Apeldoorn te rijden. Het was vandaag niet ver fietsen, maar het was wel leuk en gezellig.


En voor wie de route wil narijden:

(als de afstand in mijlen wordt weergegeven, moet je bovenaan even op "metrisch" klikken)






3 opmerkingen:

 1. Een interessante velomobiel, die Velayo. Op het WK in Leer deed er een mee en de snelheid viel mij bepaald niet tegen. Verder voorwielaandrijving met een korte ketting, sturen met het achterwiel en beslist beter zichtbaar in het verkeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dat kan je dan nog aanvullen met een gunstig gewicht, 30kg, en een groot laadvolume. En in dit geval een elektrische ondersteuning, in verband met het heuvelachtige gebied waar deze Velayo normaal rond rijdt. Maar om nou te zeggen dat ik hem mooi vind, nee. Niet echt. Maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,

  Ben het eens met Piet, interessant ding, mooi? Nou nee, maar wel functioneel, en dat is ook wat waard!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen