zondag 17 augustus 2014

Rondje Lattrop - Anholt


                                     Een van de twee regenbuien die mijn pad kruisten.

Ik had al sinds het begin van juli geen langere tocht meer gereden, dus het moest er maar weer eens van komen. Ik had een route uitgezet via Heino naar Lattrop, en vandaar via Winterswijk, Anholt en Doesburg weer naar huis.

Nu bleek van de week dat ik bij Peter de Rond terecht zou kunnen om mijn grote voorblad te vervangen voor een ovale Q-XL. Ik heb dus mijn route iets aangepast, en in plaats van langs de Dinkel te fietsen, fietste ik nu Lattrop in.


Na een half uur koffie drinken en drie kwartier sleutelen, stond ik weer buiten.
Dat het drie kwartier duurde kwam vooral door de voorderailleur, die anders afgesteld moest worden. Hij schakelt nu beter dan ooit, dat dan weer wel :-)

Vanaf Lattrop reed ik naar het zuiden. Tussen Enschede en Gronau ging ik de grens over, en bij Winterswijk reed ik Nederland weer in. Ik had afgelopen week een mailtje gestuurd naar Mark Burgers (A.C.E.) met de vraag of hij nog fietsbroeken in maatje M had. Nou dat had hij niet, maar ik mocht wel een kop koffie komen drinken.
Dus heb ik ook hier de route iets aangepast. Ik was er aan het begin van de middag, maar dat was wat de koffie betreft geen probleem. Mark was hartstikke druk met allerlei klanten, dus na een klein half uurtje (en die lekkere kop koffie) ben ik weer verder gereden.

Ik ging weer Duitsland in, richting Bocholt, om vervolgens bij Anholt de grens weer over te steken.
Nu hoefde ik alleen nog maar tegen de harde wind in (schuin voor, met vlagen) naar huis te rijden.
Ik heb 9 uur en een paar minuten gefietst, maar ik ben wel 11,5 uur onderweg geweest.
De afstand was uiteindelijk 263 kilometer.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten